Anemoi | CV Jacqueline v/d Zwan | CV Carla Bos

 

CV Jacqueline

Jacqueline van der Zwan (Tucumán, Argentinie) was van januari 2008 tot juli 2013 fluitiste in het Residentie Orkest. Daarnaast heeft zij een jarenlange samenwerking met pianiste Ani Avramova en gitarist Izhar Elias. Na haar studies aan de conservatoria te Den Haag en Amsterdam (bij respectievelijk Eline van Esch en Marieke Schneemann, bij wie zij in 2001 Cum Laude afstudeerde), speelde zij een aantal jaren voornamelijk kamermuziekconcerten, op zeer diverse grote en kleine podia, met onder andere bovenstaande musici. Daarnaast gaf zij particuliere lessen aan kinderen en volwassenen.

In 2005 werd zij 1e fluitiste in de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Hier stopte zij eind 2007 om in haar woonplaats Den Haag in het Residentie Orkest te beginnen.

Momenteel maakt zij samen met Izhar Elias (gitaar), Ani Avramova (piano) en Sandra Didden (poppenspeelster) tevens familieconcerten en kindervoorstellingen voor scholen en zalen. Haar grote liefde voor de tangomuziek en de Argentijnse cultuur heeft geleid tot het opzetten van Flutango. Naast haar carrière in de klassieke muziek speelt de Argentijnse tango nu behalve in haar hart ook in de praktijk een steeds grotere rol.

Sinds september 2013 is Jacqueline tevens cateraar van Argentijnse empanadas. Zij maakt deze naar een origineel Argentijns familierecept. Op de facebookpagina kunt u meer leze over deze heerlijke hapjes! 

Jacqueline heeft een eigen website: www.flutango.nl